מידע על עמותות וארגונים בתחום בריאות הנפש
מדינת ישראל הנה מדינה יחסית מפותחת בכל הנוגע למחקר ושירותים בתחום בריאות הנפש. יחד עם זאת, שירותים טיפוליים, סיוע של פסיכולוג, שירותים רפואיים וחינוכיים שונים, לפעמים אינם זמינים לכלל האוכלוסייה ובכדי להפוך אותם לנגישים יותר הוקמו עמותות וארגונים שונים, הפועלים בתחום זה.
עמותות וארגונים בתחום הפסיכולוגיה ובריאות הנפש
עמותת עמית - עמותת עמית הנה עמותה שהוקמה שתחילת שנות האלפיים, במטרה להרחיב את סל השירותים שניתנים לציבור ולאפשר סיוע של פסיכולוג, שירותים חינוכיים, רפואיים ופרא רפואיים שאינם מתוקצבים על ידי המדינה.
מרכז אלה – עמותה מקצועית המעניקה תמיכה נפשית וחברתית לתושבי ישראל, תורמת להתפתחותם האישית והשתלבותם בחברה הישראלית ובכל מעגלי החיים בארץ. העמותה הוקמה בשנת 1979 על ידי עולים מהולנד וכיום היא מעניקה סיוע לכל הפונים אליה, ללא הבדלי גיל, גזע, דת, או זהות מינית.
האגודה הפסיכולוגית האמריקאית – האגודה הפסיכולוגית האמריקאית פועלת בתחומים של מחקר, אתיקה מקצועית, הפקת כתבי עט ועוד. באתר האגודה מידע עשיר בתחום בריאות הנפש, עבור סטודנטים, פסיכולוגים וציבור המתעניינים.
עמותת היל"ה – עמותה הפועלת בתחום ניתוח ההתנהגות בישראל. בעמותה חברים בעלי מקצוע שונים, כמו פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ואנשי חינוך. מטרתה המרכזית של העמותה, היא לקדם את תחום ניתוח ההתנהגות בישראל.
עמותת חן – העמותה מפעילה יחידת שיקום תעסוקתי לפגועי נפש, במסגרתה מסייעת למשתקמים בפיתוח מיומנויות חברתיות, הקניית הרגלי עבודה, פיתוח יכולות תקשורת בין אישיות והתמודדות עם קשיים בחיי היום יום.
ער"ן – ארגון המספק שירות הומניטארי ומציע עזרה ראשונה נפשית בטלפון, או באינטרנט. כל אדם שנמצא במשבר, או במצוקה נפשית, יכול למצוא אוזן קשבת הודות למתנדבי ער"ן. במסגרת השיחה ינסו המתנדבים להקל עליו, למצוא יחד פתרונות למצוקתו ובמידת הצורך לכוון אותו לקבלת סיוע של פסיכולוג.
מי זקוק לסיוע של פסיכולוג?
אין בעולם אדם ללא חולשות, או הפרעות בתפקוד הנפשי וככלל, כל אדם יכול לצאת נשכר מטיפול מוצלח. יחד עם זאת, קיימים שני תנאים ליכולת להיעזר בסיוע של פסיכולוג – מצוקה ונכונות. אנשים רבים בנויים, מבחינה אישיותית, באופן כזה שהם סבורים כי אינם סובלים משום קושי, או מצוקה. זאת, על אף העובדה שלו היו מאובחנים על ידי איש מקצוע דעתו וודאי הייתה שונה.
על מנת לאפשר סיוע של פסיכולוג, חייבות להיות למטופל תעצומות הנפש הנדרשות בכדי להודות במצוקתו, הן בפני עצמו והן בפני אדם אחר. בנוסף, חייבת להיות לו מידה מסוימת של אמון באדם שמולו וביכולתו לסייע.