אגודת צער בעלי חיים הינה עמותה ללא מטרות רווח הרשומה אצל רשם העמותות ופעילה בישראל מאז שנת 1927, אז נוסדה כסניף של האגודה הבריטית בארץ ישראל. אגודה זו היא אחת הגדולות ברשימה של עמותות וארגוני סיוע לבעלי חיים הפעילים בארץ.
המטרה המוצהרת של האגודה הינה למנוע צער וסבל מבעלי החיים. לצורך כך, האגודה פועלת בתחומים שונים במסגרתם היא מצמצמת את סבלם של בעלי חיים רבים ומגוונים, במישורים והיבטים רבים.
העמותה פועלת להשגת מטרותיה על ידי קיום של מדיניות המבוססת על הרצון הכן והאמיתי למנוע ולצמצם במידה המקסימאלית האפשרית את סבלם של כל בעלי החיים. לשם כך העמותה דוגלת בקליטה של כל בעלי החיים הזקוקים לטיפול, מקלט והגנה.
כמו כן, העמותה מעניקה מספר שירותים לציבור הכוללים מרפאה וטרינרית מסובסדת, פנסיון לבעלי חיים, שירות איסוף חיות במצוקה ומחלקת חינוך. ההכנסות משירותים אלו משמשות לפעילות השוטפת של העמותה שלא נהנית מתמיכה ממשלתית או עירונית ומנוהלת על ידי ועד מתנדבים.
על מנת לאפשר את קליטת בעלי החיים האגודה מפעילה מתקן גדול בו מוחזקים בעלי החיים. מתקן זה מאכלס יותר מ-200 כלבים, 50 חתולים וכולל גם אורווה המסוגלת לאכלס עד 12 סוסים.
בנוסף, המתקן כולל גם פינת חי עבור חיות משק כגון אווזים, תרנגולות, עזים וארנבים וכן חיות רחוב כגון עורבים ויונים שנאספות על ידי האגודה, בדרך כלל לאחר שננטשו. המתקן מתוכנן ומותאם כך שיעניק לחיות הנמצאות בו את התנאים הטובים ביותר האפשריים.
אל מתקן זה מובאים בעלי החיים הנאספים על ידי האגודה ושם הם עוברים טיפול וטרינרי ראשוני במידת הצורך. לאחר טיפול ראשוני נבחר הפתרון המתאים ביותר עבור כל חיה באופן פרטי וביחס לנתוניה ומצבה.
במצבים מסוימים, מפאת גיל, בעיות בריאותיות או התנהגותיות, בעלי חיים מוגדרים כלא מתאימים לאימוץ ומבוצעת בהם המתת חסד. מדיניות זו באה על בסיס תפישה שזהו הפיתרון ההומאני ביותר וכן הכרה במשאביה המוגבלים של האגודה.
חלק גדול מבעלי החיים נמסרים לאימוץ. מדיניות אחת של האגודה היא לסרס או לעקר כל בעל חיים הנמסר לאימוץ, זאת על מנת להגביל את ההתרבות הבלתי מבוקרת של חיות המחמד הגורמת לנטישה של רבות מהן.
מדיניות נוספת של האגודה היא למסור בעלי חיים לאימוץ רק תמורת תשלום ולאחר יעוץ ובדיקה מקצועית. הייעוץ והבדיקה כוללים שיחה עם המבקש לאמץ בעל חיים והמלצה על בעלי חיים המתאימים לרצון האדם ולתנאים שהוא יכול לספק לבעל החיים.
מלבד פעילויות אלו, אגודת צער בעלי חיים פעילה גם כנגד התאכזרות והתעללות "ממוסדת" בבעלי חיים. לשם כך פועל לוביסט בכנסת מטעם האגודה, המקדם חוקים לטובת בעלי חיים ופועל כנגד מסגרות הפוגעות בבעלי חיים כגון תעשיית הפרוות, פיטום אווזים וביצוע ניסויים בבעלי חיים.
אל העמותה ניתן לפנות בכל מצב בו יש צורך בטיפול או איסוף בעל חיים הנמצא במצוקה וכן לצורך אימוץ של בעלי חיים.
אסנת 06/11/2010 09:25