באילו מקרים עשוי להדרש לעמותה או ארגון ללא רווח שירות של חוקר פרטי וכיצד לבחור משרד חקירות מתאים? לחץ כאן למאמר המלא...
חוקר פרטי - שירותי חקירות פרטיות לעמותות וארגונים
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

מקרים בהם שירותי חוקר פרטי דרושים לעמותות

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

קשת המקרים בהם עשוי להדרש שירות של חוקר פרטי היא מאוד רחבה. למעשה, כמעט בכל תחום בו חברה מסחרית או אדם פרטי עשויים להפעיל משרד חקירות פרטיות, גם עמותות וארגונים יעשו כן.

נכון, מדובר בגופים ללא מטרות רווח, אך מבחינת התנהלותם הם חייבים להגן על הכספים או הנכסים שמגיעים אליהם, בכדי לממש את מטרות הארגון או העמותה בצורה מיטבית. ניתן לומר בהקשר זה, כי המקרים הנפוצים ביותר שבהם מפעילות עמותות חוקרים פרטיים, הם מקרים של חשד במעילה.

פניה אל חוקר פרטי – כל מה שצריך לשאול, לברר ולבדוק לפני הזמנת עבודה...

לעיתים, עולה הצורך לפנות לחברת חקירות פרטית. במאמר זה ננסה להבהיר כיצד לבחור משרד חקירות מקצועי, מה כדאי לברר ולבדוק בנוגע למשרד החקירות בטרם שכרתם את שירותיו, ומה אסור בשום אופן לעשות כאשר מחליטים להיעזר בשירותיו של חוקר פרטי.

עמותות וארגונים המנהלים כספי ציבור ו/או כאלה הפועלים ללא מטרות רווח נעזרים לא אחת בשירותיו של משרד חקירות פרטיות לצורך איסוף מידע, בדיקת ניהול תקין, פיקוח על כספי תרומות ומסיבות נוספות. כמובן שכמעט כל עמותה נעזרת בשירותיו של יועץ משפטי לפני הפניה וההתקשרות עם חברת החקירות.

שימו לב כי גם משרדי ממשלה וגופים ציבוריים כגון חברת חשמל, רשות הנמלים, רכבת ישראל ואחרים - נעזרים כולם בשירותי חקירות ובמקרים מגוונים. ברוב המקרים בהם גוף סטטוטורי נאלץ לפנות ולהעסיק משרדי חקירות, יוצא מכרז כנדרש על פי חוקי מדינת ישראל.

מי יכול להיות חוקר פרטי?

חוקרים פרטיים ומשרדי חקירות בישראל מחויבים לפעול תחת רישיון מטעם משרד המשפטים, שניתן להשיג רק לאחר בחינות הסמכה. זאת, בעקבות חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה, המחייב את החוקרים לעמוד בסטנדרטים מקצועיים כאלו ואחרים.

על מנת לקבל רישיון חוקר פרטי מטעם משרד המשפטים, על האדם לסיים 12 שנות לימוד וכן לצבור שלוש שנות התמחות במשרד חקירות מוכר ופעיל.

מה כדאי לבדוק בטרם הזמנת עבודה ממשרד חקירות?

ראשית, בייחוד אם מדובר במצב "רגיש", אנו ממליצים בחום להימנע מעבודה עם חוקרים פרטיים לא מוכרים, הפועלים בצורה עצמאית ולא תחת חברה מוכרת ובעלת מוניטין.

אנו ממליצים לבדוק האם משרד החקירות שאתם בודקים מחזיק ברישיון חוקר תקף ושהחוקר הפרטי שיחקור מטעמכם הינו חוקר מורשה, רשום בפנקס החוקרים הפרטיים וכן חבר בלשכת החוקרים הפרטיים. ישנם חוקרים פרטיים שרישיונם נשלל בשל פעילות לא חוקית שהם מבצעים ולגיטימי לחלוטין לבקש מחוקר פרטי אליו תפנו, להציג בפניכם רישיון תקף.

מומלץ לבדוק את ניסיונו של החוקר, ככלל, וגם בפרט בתחום בו אתם מבקשים להעסיק את החוקר. אם אתם מעוניינים שהחוקר יבצע עבורכם איתור – בידקו כמה ניסיון יש לחוקר, וכמה הצלחות היו לו בעברו, בתחום האיתור.

אם אתם מעוניינים שיבצע עבורכם מעקב – נסו לברר כמה שנות ניסיון יש לחוקר בתחום זה, כיצד הוא מתנסח – האם כבעל ניסיון, או האם בחוסר ביטחון, ועד כמה שתוכלו, נסו לברר כמה לקוחות היו לו בתחום המבוקש. האם לקוח אחד בשנה? האם חמישה בשבוע? בדיוק עד כמה החוקר הפרטי שאתם מבקשים להעסיק הוא מנוסה?

נסו לברר – מהם אמצעי החקירה בהם ישתמש החוקר במהלך החקירה, חשוב להתרשם כי החוקר יבחר באמצעי חקירה חוקיות, וכאלה שהן קבילות כראיות בבית המשפט, ואינן מהוות עבירה על חוק הגנת הפרטיות.

אם תוכלו להשיג המלצות ממכרים או מבעלי בעיה דומה בנוגע לחוקר מסויים, אנו ממליצים להתעניין ולברר. המלצה מפי אדם שכבר שכר את שירותיו של חוקר בעבר מגדילה משמעותית את הסיכוי שגם אתם תהיו מרוצים משירותיו.

וכמובן, אחרון אבל לא הכי פחות חשוב, כדאי לברר מה המחיר שהחוקר מבקש עבור שירותיו, ולבדוק באמצעות סקר שוק קצר כי מחיר זה הוא סביר ביחס לניסיונו והמקצועיות שלו, וביחס מחיריהם של חברות חקירות מתחרות. עוד, חשוב לסכם מה כלול במחיר, ואילו הוצאות עשויות להתווסף במהלך החקירה והן אינן כלולות במחיר.

חשוב לסכם עם החוקר מראש, אילו מהחומרים שיאסוף במהלך החקירה יגיעו אליכם. האם מידע, צילומים, הקלטות וכיו"ב ייחשפו בפניכם?

עוד חשוב, שתערבו עורך דין באשר להחלטה כיצד לפעול בעזרת הראיות שנאספו. זיכרו, כי חוקר פרטי אינו עורך דין ואין לו את ההסמכה והידע הדרושים לצורך מתן יעוץ משפטי בדבר האפשרויות המשפטיות העומדות בפניכם, כאשר אתם מחזיקים במידע וראיות שהחקירה העלתה.

מוניטין מקצועי של משרד חקירות

בכל תחום כמעט, ניתן לפנות אל בעל מקצוע ולבקש ממנו לשוחח עם לקוחותיו ולשמוע את חוות דעתם על השירות שקיבלו. אולם, כאשר מדובר בתחום כמו חקירות פרטיות, מטבע הדברים הצורך בדיסקרטיות אינו מאפשר חשיפת פרטי התקשרות של לקוחות והדרך היחידה בה תוכלו לבצע בחירה טובה, היא בדיקה של כל הנתונים שהזכרנו במאמר ואינטואיציה.

תגיות בעמוד:   עמותות    משרדי חקירות    חוקר פרטי   
קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
עמותה בהליך פשיטת רגל (פירוק) - הסברים על הליכי פשיטת רגל או פירוק של עמותה רשומה
צריך לבצע חקירה? בדיקת פוליגרף? המלצות על חוקרים פרטיים - המלצות והפניות למאגרי מידע, משרדי חקירות פרטיות, מכוני פוליגרף וספקי שירותים משפטיים אחרים.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור