נמאס לך מהמצב הקשה בישראל? הגירה לארה"ב או לקנדה דורשת ויזה (גרין קארד). על סיוע בקבלת גרין קארד או ויזה לארה"ב ולקנדה.
הגירה לחו"ל - קבלת ויזה לארה"ב, או ויזה לקנדה
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

סיוע בקבלת ויזה לארה"ב (גרין קארד) או לקנדה

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

מדי שנה מבקשים אנשים רבים ברחבי העולם לנסות את מזלם ולהגר לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות - ארצות הברית, ולשכנתה מצפון - קנדה. הגירה למדינות אלו אפשרית רק בכפוף לאישור שהייה - ויזה.

נוכח הביקוש הרב מציבות ממשלות המדינות דרישות סף נוקשות למבקשים להגר אליהן.

בארה"ב - מגבילה הממשלה את מכסת אשרות הכניסה לתחומה ומקיימת תהליכי מיון קפדניים, אשר דרישותיהם הוחמרו במיוחד מאז אירועי ה- 11 בספטמבר, מטעמים בטחוניים, בשל החשש להישנות אירועי טרור בינלאומי ובמטרה לצמצם את היקפי ההגירה הבלתי חוקית.

בקנדה - בחלק מסוגי האשרות נבחנת בקשת ההגירה במשקפיים של תרומה ותועלת לכלכלה הקנדית ומבקש האשרה נדרש לעמוד במבחני התאמה שונים, בשיטה של ניקוד מצטבר.

בשנת 2006 הנהיגה שגרירות ארה"ב בישראל הליך חדש להוצאת אשרות כניסה לתחומי ארה"ב, אשר החליף את הנפקת הויזות על ידי סוכני הנסיעות שהיתה נהוגה עד אז.

במסגרת התהליך נדרשים מבקשי האשרה למספר שלבים מקדמיים טרם ההגעה לשגרירות ארה"ב בתל אביב או לקונסוליה האמריקאית בירושלים, ובהם:

הרשמה דרך אתר האינטרנט של השגרירות בישראל; מילוי הטפסים הנדרשים לצורך הגשת הבקשה וקביעת תור לראיון בשגרירות.

רק בסיום שלבים אלה ועמידה בתנאים הנדרשים ניתן לפנות למשרדי השגרירות בכדי לקבל ויזה המותאמת למטרת הביקור ולסוגו.

האשרה המונפקת הינה בעלת תוקף מוגבל ואינה מהווה ערובה לכניסה לארה"ב, היות ועם ההגעה למדינה נתונה בידי שירותי ההגירה האמריקאיים הסמכות לשקול מחדש את עצם מתן הויזה או את משכה.

הליך הוצאת ויזה לארה"ב או לקנדה הינו סבוך ומורכב, דורש התמצאות בשפה האנגלית והתמודדות עם קשיים בירוקרטיים, אשר רבים נרתעים מפניו.

כדי לענות על הצורך הקיים באוכלוסיה לקבלת תמיכה והכוונה לאורך התהליך ובכדי לספק מענה לשאלות המתעוררות במהלכו, נרתמים גורמים שונים לסייע למגישי בקשות האשרה - בתשלום או באופן וולונטרי.

אופני ההגירה המקובלים

אשרות כניסה לתחומי ארה"ב וקנדה נחלקות לשני סוגים עיקריים:

אשרות זמניות (Nonimmigrant visas) - מונפקות למבקרים במדינה לפרק זמן מוגבל, למטרות תיירות, לימודים או לצורך עבודה זמנית. 

אשרות הגירה (Immigrant visas) - מונפקות עבור המתכוונים להשתקע במדינת היעד באופן קבוע. בין האשרות הרווחות בקטגוריה זו:

הגירה למטרת פרנסה - מיועדת למעוניינים לעבוד ולהתקיים בארצות היעד.

בארה"ב - בקשה מסוג זה צריכה להתבצע על ידי מקום העבודה האמריקאי תוך עמידה בתנאים שקבעה המדינה; בקנדה - נדרשת עמידה בתנאי זכאות של "עובד מיומן", בשיטה של ניקוד מצטבר. 

הגירה למטרת קשרי משקיעים / עסקים - הגירה מסוג זה מתקבלת בברכה הן בארה"ב והן בקנדה, במטרה לפתח את כלכלותיהן. משקיעים, אנשים עסקים, יזמים ועצמאיים, אשר עומדים בתנאים שהציבו המדינות יכולים להגיש בקשה לאישור עבודה בתחומם ולקבלת אזרחות.

הגירה במסגרת קשרי משפחה -  בארה"ב - מתאפשרת הגירה לבני זוג של בעלי אזרחות אמריקאית או לקרובי משפחה מדרגה ראשונה ובקנדה - מורחב מעגל הזכאות להגשת בקשת האשרה. 

גרין קארד (Green Card) - "כרטיס הזהב" לכניסה לארה"ב. ממשלת ארה"ב מעניקה מדי שנה מכסה של חמישים אלף אשרות למבקשים להגר לתחומה, בדרך של הגרלה לפי אזורים בעולם.

אשרה מסוג זה מאפשרת מגורים, עבודה ולימודים בארה"ב ומהווה משאלת לב עבור רבים ברחבי העולם, המנסים מזלם בהגרלה השנתית אשר נערכת בחודש אוקטובר.

זכיה בהגרלת הגרין קארד אינה מבטיחה בהכרח קבלת האשרה הנכספת: רק עמידה במכלול  השלבים והקריטריונים במסגרת הליך השגת האשרה תקנה למסיימי המסלול מעמד של תושב חוקי בארה"ב.

סיוע של חברות וארגונים לצורך הנפקת ויזה לארה"ב

טרם כניסתו לתוקף של ההליך החדש שהנהיגה שגרירות ארה"ב בארץ, בחודש מרץ 2006, היה התחום נתון בידי סוכנויות הנסיעות בלבד, אשר לא היססו לגבות תעריפים גבוהים עבור השירות.

כיום, שעה שהוצאת ויזה כרוכה בתהליך מורכב ובירוקרטי באופיו, הכולל רישום באתר האינטרנט של השגרירות, מילוי טפסים דרך האתר ולאחריהם תיאום ראיון אישי בשגרירות, קמה בארץ שורה של ארגונים וחברות, המסייעים בשלבי הרישום, מייעצים ומלווים את מבקשי האשרה לכל אורך התהליך-  בתשלום או באופן וולונטרי.

דורשי אשרה רבים, מבוגרים וצעירים כאחד, הנתקלים בקשיים במילוי טפסים בשפה האנגלית וחוששים מפני ההתמודדות עם נהלי השגרירות, מסתייעים בשירותיהם של גופים אלה.

נוכח הביקוש הרב קיימת כיום תחרות עזה, הפועלת לטובתו של הצרכן, כאשר גופים הפועלים בתחום מתחרים את השירות עבור הלקוחות ומציעים סיוע של מומחים ובעלי נסיון בהשגת אישורי אשרה בעלויות נמוכות ובאופן משתלם.

במקביל, קיימים לא מעט אתרי אינטרנט, אשר מנחים את דורש האשרה בנבכי התהליך ומספקים עצות וטיפים חינם - הן גבי הפן הפרוצדורלי של מילוי הניירת והן לגבי הדרך המומלצת לעבור את הראיון בשגרירות בהצלחה. 

בין השירותים המוצעים על ידי חברות בתחום, סוכנויות נסיעות ומשרדי עורכי דין: מילוי טפסי בקשת האשרה, תיאום מועד הראיון לנוחיות מבקש האשרה, סיוע באיסוף המסמכים הנדרשים לראיון והכנה לקראת הראיון עצמו. 

חלק מגופים אלה אף משלבים פן של הצעות עבודה בחו"ל לצד מידע וייעוץ בהליכי ניוד עובדים (רילוקיישן) וההיבטים הכרוכים בו.

דוגמאות לחברות, ארגונים ואתרי אינטרנט המציעים סיוע להשגת ויזה

www.visapoint.co.il -  ויזה לארצות הברית שלב אחרי שלב - אתר ידידותי, המיועד ללוות את מבקש האשרה לארה"ב לאורך התהליך, בשילוב צילומי מסך ומתן הסברים מפורטים על שלבי התהליך והראיון בשגרירות.

מדריך צעד צעד להגשת בקשה לאשרה בקונסוליה האמריקאית (משנת 2007) - מוגש כשירות מטעם חברת עורכי דין קן - תור & עכו, העוסקת ברילוקיישן וניוד מומחים.

המדריך כולל הסבר על שלבי התהליך וצילומי מסך מאתר השגרירות האמריקאית - בנושא ויזה לארה"ב.

פורטל הקשר הישראלי, בכתובת: www.laisrael.net  - מספק מידע מפורט למעוניינים להגר לארה"ב.

חברות המציעות שירותי סיוע בהגשת הבקשה, בתשלום - בכתובות האינטרנט:
 

  • www.fastvisa.co.il/Links.asp
  • www.visa4us.co.il


בנוסף, קיימות חברות המתמחות בהגשת טפסי ההשתתפות בהגרלת גרין קארד, המתבצעת כיום אף היא באמצעות אינטרנט, בחלון זמן בן חודשיים.

חברות אלה, דוגמת USAFIS, אתר זולו ו"התאחדות הגרלת גרין קארד של ארה"ב" מציעות סיוע במילוי הטפסים, הכנסת הלקוח להגרלה, עדכון הזוכים וחלקן אף מגדילות ומציעות השתתפות במימון כרטיס הטיסה לארה"ב.

ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור