מיהם נפגעי חרדה? מהי חרדה? וכיצד ניתן לסייע לאנשים הלוקים בחרדות? במאמר זה נציג לפניכם עמותות ומוסדות אשר מעניקים סיוע לנפגעי חרדה.
סיוע לנפגעי חרדה - טיפול בחרדה
x דיווח על תקלה
תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר
מאמרים אחרונים

סובלים מחרדה? מידע על עמותות וארגונים המציעים סיוע

Hebrew
תאריך: 31/12/2009 12:15

נפגעי חרדה יכולים להיות כל אחד מאיתנו. נפגעי חרדה הם אלו שעברו חוויה טראומטית כלשהי (תאונות דרכים, מלחמה, אירועי פח"ע – פעילות חבלנית עוינת וכיוצא באלו) שהשאירה עליהם את חותמה ושיבשה להם את המהלך התקין של החיים.

הם לא מצליחים להירדם, התיאבון ירד ויש להם בעיה בתפקוד היום יומי -  עבודה ולימודים, דפיקות לב מואצות, הזעת יתר, אולם הקושי האמיתי מתבטא בניסיון לחזרה לשגרה רגילה והתגברות על הפחדים.

טיפול בחרדות

ישנן דרכים שונות לטיפול בחרדה ורובן "עוברות" דרך חדרו של הפסיכולוג או הפסיכיאטר, מה שלא אחת כרוך בתשלום כספי בלתי מבוטל. מי שידו אינה משגת, יכול להיעזר ולהיתמך על ידי אחת העמותות הפועלות בתחום זה.

העמותות והארגונים המסייעות לנפגעי חרדות טלפוני הם:

עמותת אנו"ש המתמחה בעזרה בבריאות הנפש – אזור חיפה – 048236489 , אזור המרכז – 035239036, אזור הדרום – 086286915.

עמותת ער"ן – עזרה נפשית לנפגעי חרדה טלפון 24 שעות ביממה 1201.

עמותת נט"ל – עזרה נפשית לנפגעי חרדה – 1800363363.

עמותת נופית – מרכז המטפל בחרדות, דיכאון והפרעות אכילה – 097447111.

עמותת עוז – מרכז לנפגעי חרדה בדרום, מרכזים אלו מופעלים על ידי משרד הבריאות ופועלים ברצף עד השעה 22:00. שדרות – 086849172. נתיבות – 089948440. אשקלון – 086843012.

יש לציין כי במרכזים הטלפוניים יושבים אנשי צוות מקצועיים פסיכולוגיים ועובדות סוציאליות. חלק מן העמותות מצליחות גם ללוות את נפגעי החרדות בצעדים קטנים חזרה אל שגרת חים נורמאלית עד כמה שאפשר.

מענה טלפוני לנפגעי חרדה

אפיק הסיוע לנפגעי חרדה באמצעות הטלפון נכנס לתודעה בארץ בתחילת שנות ה – 50. עד אז רבים גרסו כי אין תחליף לטיפול הפסיכולוגי הפרונטאלי - פנים מול פנים.

אך כפי שרבים נוכחו לדעת במקרי של חרדות הטיפול במרכזי הסיוע הטלפוני בעלות יתרונות רבים:

זמינות, המטופל אנונימי לחלוטין, המטופל במצב של שליטה, אין הגבלה לאזור גאוגרפי, המטופל לא צריך לתת מעצמו יתר על המידה – לא חייב לתת פרטים על עצמו, יכול לבחור את העמותה או הארגון שתסייע לו, לעיתים הוא חש תסכול ובושה ממצבו וקשה לו ליזום טיפול.

השיטה המסורתית הנהוגה בטיפול בחרדות היא מפגשים פרונטאליים מול מטפל, פסיכולוג או פסיכיאטר. לנפגעי חרדה מאוד קשה להגיע לטיפול משום שהדבר כרוך במאמץ עילאי מצידם, לצאת מהבית, לנסוע, עלות הטיפול, המפגש עם המטפל שעוד לפני שהחל בטיפול מבקש פרטים רבים על המטופל.

בטיפול בחרדה פרונטאלי המטופל צריך לתת מעצמו הרבה עוד לפני שהטיפול החל בכלל. בכל סניף של משרד הבריאות בקופות החולים של מרכזים לבריאות הנפש שבהם יושבים אנשי מקצוע פסיכולוגיים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאליים המוכנים לתת טיפול  בחרדות מיידי.

טיפול תרופתי בנפגעי חרדות

ישנם מקרים בהם מצבם של נפגעי החרדה מצריך התערבות תרופתית, כמו חרדה כללית. ראשית על הפסיכיאטר לאבחן כי אכן מדובר בחרדות המצריכות טיפול תרופתי ורק אחר כך לתת מרשם לתרופה מסוימת.

היום קיימות בשוק מגוון רחב של תרופות המיועדות לטיפול בנפגעי חרדה, למשל, פרוגאבאלין המיועדת לבי 50 ומעלה ולה מעט תופעות לוואי שחולפות אחרי כמה ימים, עייפות, יובש בפה, עצירות או שלשולים.

בנוסף קיימות בשוק גם תרופות ברפואה האלטרנטיבית כגון טיפות רסקיו וכדומה. 
 

קיראו מידע ומאמרים נוספים באתר
טיפול פסיכולוגי לא יקר - לא כולם מוכנים לקבל טיפול פסיכולוגי במסגרת קופת חולים ומצד שני, לא לכולם יש המון כסף למימון פסיכולוג פרטי...
טיפול משפחתי - מדברים עם ההורים - לעיתים כאשר הפרט נמצא במצוקה נפשית כדאי להסתכל על התמונה הכוללת ולקחת בחשבון את ההמסגרת המשפחתית בה הוא נמצא. ממש כאן נכנס הטיפול המשפחתי למערכת השיקולים ככלי עזר אפקטיבי.
עמותת סהר - סיוע והקשבה ברשת - עמותת סה"ר מפעילה פרוייקט ייחודי של תמיכה נפשית באמצעות צ'אטים ופורומים באינטרנט. קראו עוד על מיזם יפה וחשוב זה.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור